0

För er utställningsintresserade och alla andra "Dog Show del 2"

Efter 25 år runt om på hundutstälningar så har jag hört och sett en del roliga saker som jag har skrivit ner i en text med lite extra touch.
Om ni inte har läst den första delen så kan ni göra det här http://traningsus.blogg.se/2015/august/for-er-utstallningsintresserade-och-alla-andra.html

Här följer forsättningen....

Där står man nu då äntligen och pustar ut med en helgalen byracka som far runt som en vante i kopplet.
-Men käre värld, Fido spring iväg och ruska av dig då.
Man knäpper av kopplet och Fido är FRI, fri att skaka sig , fri att springa, fri att....RULLA SIG I JORDEN!
-Neeej, FIDO!!! Nej, nej, nej....

Det är bara till att jaga runt efter lerhögen, koppla den och nu helt rasande slaffsa in i huset som nu börjar se ut som ett hus med jordtrampat golv.
In med "älsklingen" i duschen och börja om med badet igen.

Samma sak igen efter bad nummer två, skena iväg med blötdjutet igenom huset och ut där hunden ännu en gång försöker tala om att få bli fri och skaka sig ordentligt, men den går inte, kopplet släpper man minsann inte.
Bäst som man står där och hånflinar lite för sig själv åt hunden går grannen förbi, vinkar liten tvekande och får fram ett ynkligt "Hej" medan man själv vinkar med hela armen och tjoar med ett glatt léende (allt för att dölja att man minuterna innan varit hårresande vansinnig)
-HEJ, HEJ!
Då märker man, skit, hur fasen ser jag ut!
Trosor, bh, blöt och skitig från topp till tå, håret uppsatt som "Lilla My" i Mumintrollet för att överhuvudettaget se hunden man skall tvätta, sminket rinner och landar snart på knäna eftersom man gång på gång under hundbadet måste fixa till de där irriterande hårtestarna som inte är långa nog att nå bak till hästsvansen.                                                                   

Det är nu med lite hukande kroppshållning man backar in lite snyggt i huset igen och undrar hur många som såg när man rusade runt efter jordhögen tidigare.

Fido får nu vänta i tvättstugan medan man själv tar på sig något mer passande och försöker att skrapa fram klinkersen under jordgolvet.¨

BADET ÄR AVKLARAT!

Kommentera här: